Русия и Саудитска Арабия са подписали всички необходими документи за

...
Русия и Саудитска Арабия са подписали всички необходими документи за
Коментари Харесай

Руските ракети потеглят за Саудитска Арабия

Русия и Саудитска Арабия са подписали всички нужни документи за доставката на съветски зенитни ракетни системи С-400 на арабското кралство, оповестява в изявление за московския настоятелен вестник "Комерсант " помощникът на президента Путин по военно-техническото съдействие Владимир Кожин, представен от ТАСС.

"Преговорите със Саудитска Арабия бяха комплицирани, само че документите са подписани, параметрите им са известни. Всичко е готово, в съгласие. Започваме доставките, като редом с това ще обсъдим и локализацията ", споделя Кожин в изявлението си.

Според него сложностите в договарянията се дължат на това, че "партньорите упорстват да се стартира с внезапен старт - едновременна доставка и на ракетите, и на технологиите. А ние, разполагайки с задоволително огромен опит, уважавайки и оценявайки капацитета на колегата, предлагаме въпреки всичко да вървим малко по малко ".



Кожин показва, че с Рияд се разискват и други съглашения - да вземем за пример за доставки на съветско стрелково оръжие и за образуване на производството му в страната.

Понастоящем зенитните ракетни системи С-400 "Триумф " са на въоръжение единствено в Русия, само че редица непознати страни демонстрират интерес да ги закупят. Начело в листата с искащи е Турция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР