Русия и Китай засилват сътрудничеството си в защита на многополюсния

...
Русия и Китай засилват сътрудничеството си в защита на многополюсния
Коментари Харесай

Путин и Цзинпин си стиснаха ръцете и обявиха, че са стратегически партньори

Русия и Китай ускоряват съдействието си в отбрана на многополюсния международен ред. Двете страни се афишират против едностранните стопански наказания, които не са утвърдени от Организация на обединените нации.

Това разгласи китайският президент Си Цзинпин след диалози в Пекин с съветския си сътрудник Владимир Путин, представен от международните медии.

„ Президентът Путин и аз считаме, че китайско-руското обстойно стратегическо съдействие е зряло, крепко и устойчиво. То е от най-високо равнище, задълбочено и стратегически най-значимата връзка сред съществени страни в света “, сподели китайският президент.

Енергийните планове бяха акцент. Путин акцентира, че натискът на Запада е нараснал политическото и икономическото значение на Китай за Русия.

Руският президент е в Китай, за присъединяване в срещата на Шанхайската организация за съдействие, която се открива през днешния ден в град Циндао. Тя за първи път ще бъде във формат евразийска " осморка ". В нея, с изключение на Русия, Китай и още четири централноазиатски страни, ще вземат участие също Индия и Пакистан, към този момент като пълноправни членове на обединяването. Предвидено е да се подпишат документи, измежду които меморандум за стимулиране на съдействието в дребния и междинен бизнес. Очаква се и взаимна декларация за улеснение на търговията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР