Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство,

...
Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство,
Коментари Харесай

Русия и Китай работят върху проект за по-голям евразийски съюз

Русия и Китай работят върху план за Евразийско икономическо партньорство, който ще е отворен за всички страни от Шанхайнската организация за съдействие (ШОС).

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин пред публицисти в края на визитата си в Китай, осведоми ТАСС.

Путин загатна икономическото съдействие с Китай и опцията за по-широко съглашение за евразийско партньорство.

" Подписването на съглашението ще отнеме време, защото би трябвало да бъде свършена доста работа тук, само че е първата стъпка към определяне на по-голям районен стопански съюз ", сподели Путин, допълвайки, че подхожда на Евразийския стопански съюз, който се развива и на самодейността на Китай " Пътят на коприната ".

Според Путин развиването на двустранните връзки сред Москва и Пекин е значимо освен за двете страни, само че и за целия свят.

" Фактът, че ние удостоверяваме високото равнище на нашето съдействие и подчертаваме нуждата от укрепването му, съгласно мен е доста значимо за настоящето положение на интернационалните връзки и за руско-китайските връзки ", посочи съветският водач.

Путин добави, че двамата с президента Си Дзинпин са подписали декларация за усилване на политическото съдействие и битката против разнообразни закани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР