Русия и Китай отхвърлиха твърденията на Майкрософт, че хакери, свързани

...
Русия и Китай отхвърлиха твърденията на Майкрософт, че хакери, свързани
Коментари Харесай

Русия, Китай и Иран в един тон: Не се месим в работите на САЩ

Русия и Китай отхвърлиха изказванията на " Майкрософт ", че хакери, свързани с Москва и Пекин, са се пробвали да шпионират хора от обкръжението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и претендента на демократите за държавен глава Джо Байдън, осведоми " Ройтерс ".
 Microsoft: Руски хакери още веднъж нападат американските избори
Microsoft: Руски хакери още веднъж нападат американските избори

Обект на активността им са над 200 организации...

Съветници на Байдън и Тръмп правят оценка риска от цифрови шпиони по света , до момента в който двамата претенденти се приготвят за изборите на 3 ноември, които ще се окажат едни от най-важните в историята на страната.

, в който също се загатва и Иран. , че една от фирмите, които вземат участие в акцията на Байдън, е била предизвестена от софтуерния колос, че съветски хакери са се пробвали да обхванат.

На взаимна конференция в Москва с съветския си сътрудник Сергей Лавров китайският топ посланик Уан И съобщи, че Китай в никакъв случай не се е намесвал във вътрешните работи на Съединени американски щати . Лавров от своя страна сподели, че обвиняванията, че Русия употребява хакери, с цел да се намеси във вътрешните работи на Съединени американски щати, са " голословни ".
 Руски хакери се пробвали да ударят компания, обвързвана с акцията на Байдън
Руски хакери се пробвали да ударят компания, обвързвана с акцията на Байдън

Хакерите са се пробвали да ударят чиновници на основаната във Вашингтон

" Русия не се е намесвала, не се намесва и не има намерение да се меси във вътрешните работи на никого , или в изборните процеси ", разяснява настрана представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

От " Майкрософт " оповестиха, че групата, упрекната, че е проникнала в имейлите на Хилари Клинтън през 2016 година - свързаната с съветското военно разузнаване Fancy Bear - се е пробвала през последната година да проникне в профили на политически консултанти, които работят за републиканците и демократите, както и в организации и институции.

Говорител на китайското външно министерство разяснява, че Китай не демонстрира интерес от американските избори и в никакъв случай не се е намесвал. Съединени американски щати са " империя от хакери " , акцентира представителят.

Техеран също отвърна на обвиняванията, че ирански хакери са атакували президентската акция в Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес. Иранското държавно управление акцентира, че не го е грижа за изборите в Съединени американски щати.

" Съединени американски щати, които в продължение на десетилетия се месят в изборите на други страни като Иран, не са в състояние, с цел да вършат такива неуместни мнения ", отговори представител на Министерството на външните работи на Ислямската република.

Като образец представителят уточни ролята на Централно разузнавателно управление на САЩ в организирането на прелом през 1953 година По думите му за Техеран няма значение кой е в Белия дом. Има значение задължението на Вашингтон към интернационалните правила и правила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР