Русия и Беларус решиха да продължат съвместната проверка на силите

...
Русия и Беларус решиха да продължат съвместната проверка на силите
Коментари Харесай

Русия и Беларус няма да прекратят учението си край Украйна

Русия и Беларус взеха решение да продължат взаимната инспекция на силите за реагиране заради военна интензивност покрай външните граници на съюзната страна и изострянето на ситуацията в Донбас, съобщи министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин, представен от РИА Новости.

„ Във връзка с увеличението на военната интензивност наоколо до външните граници на съюзната страна и изострянето на ситуацията в Донбас президентите на Република Беларус и Руската федерация взеха решение да продължат да ревизират силите за реагиране на съюзната страна, “, сподели министърът.
Според Хренин се възнамерява деликатно да се изработят стадиите на защитата на съюзната страна, които „ не бяха обхванати с такава степен на подробност от въпросите на образованието от предходния интервал на инспекция “.
„ Като цяло фокусът ще остане неизменен – той е предопределен да обезпечи съответен отговор и деескалация на военните мерки на недоброжелатели наоколо до общите ни граници “, заключи той.

В момента до 170 000 съветски и беларуски бойци са ситуирани към украинската граница. По проект тяхното обучение трябваше да завърши през днешния ден. През последната седмица от зоните на обучение, най-вече от Крим, се изтеглиха не повече от 30 000 бойци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР