Русия и Армения се договориха за продължаване на оръжейните доставки

...
Русия и Армения се договориха за продължаване на оръжейните доставки
Коментари Харесай

Русия и Армения се договориха за продължаване на оръжейните доставки за Ереван

Русия и Армения се договориха за продължение на оръжейните доставки за Ереван
Президентът на Руската федерация Владимир Путин и министър-председателят на Армения Никол Пашинян са постигнали договореност за продължение на съветските оръжейни доставки за Ереван, предава ТАСС.

В изявление за вестник „ Комерсант “ Пашинян декларира, че се е договорил за това с съветския държавен глава на 8-ми септември, по време на визитата си в Москва.

Според Пашинян става въпрос за доставки на оръжие на заем. „ Ще разгледаме обаче и други благоприятни условия “, отбелязва арменският министър председател.

„ Това е извънредно значимо съдействие и аз мисля, че в тази сфера няма да имаме никакви проблеми “, заключи Пашинян.

От Кремъл към този момент отхвърлят да разясняват постигнатите на 8-ми септември договорености. По време на откритата част от срещата Путин — Пашинян обаче съветският водач означи, че двете страни ще развиват връзките между тях във всички посоки, в това число и във военната сфера.

През ноември 2017 година тогавашното държавно управление на Армения утвърди контракт за даване на съветски заем в размер на 100 млн. американски $ за финансиране на доставките на военно съоръжение. Лихвата по заема възлиза на 3% като Ереван се задължава да употребява средствата в интервала 2018 — 2022 година.

В последно време в медиите се появиха изявления, че Русия има намерение да приключи оръжейните доставки за Армения поради рецесията в двустранните връзки. В началото на август обаче заместник-министърът на защитата на РФ Александър Фомин изрично опроверга всички сходни трудове. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР