Русия губи елитните си специални части във войната в Украйна

...
Русия губи елитните си специални части във войната в Украйна
Коментари Харесай

Русия губи елита на армията си във войната в Украйна

Русия губи елитните си специфични елементи във войната в Украйна и ще бъдат нужни години, с цел да ги възвърне, написа Washington Post, базирайки се на изтеклите секретни документи на Пентагона в обществената мрежа Discord.

Оценките на Министерството на защитата се базират на обстоятелството, че съветското командване в Украйна употребява елитните елементи като пехотински формирования на предната линия на фронта. Те са претърпели огромни загуби на персоналния състав в последните месеци.

Обикновено спецчастите се употребяват за секрети задачи с огромен риск - да вземем за пример Русия им беше заповядала залавянето на политическия хайлайф на Украйна, в това число и президента Володимир Зеленски, написа WP. Тези елитни бойци са оборудвани с най-модерните оръжия, с които разполага съветската войска. Още при започване на войната в Украйна управлението на армията реши, че е удачно включването им на фронтовата линия.

Командосите се употребяват и в други военни спорове, в които взе участие Русия, и претърпените загуби ще отстлаби успеваемостта им освен в Украйна, разясняват специалистите от Пентагона в изтеклите документи.

WP отбелязва, че в документите няма прецизен брой на изгубените елитни бойци, само че индиректно може да се съди за тях. Сателитни фотоси да вземем за пример демонстрират база, употребена от 22-ра бригада в Южна Русия, която демонстрира значително понижение на състава на бойното поделение. Оценките на американското разузнаване е, че вредите на състава и оборудването е 90-95%.

346-а бригада сега има 125 дейни чиновници от 900 преди началото на спора, регистрират още в Пентагона. Подготовката на командосите лишава най-малко четири години, което значи, че Москва може да има потребност от десетилетие, с цел да покрие загубите от последната година.

Морски пехотинци и специфични елементи бяха употребявани в опитите за завладяване на украинската столица в първите седмици на войната, разяснява и анализаторът Роб Лий пред  WP. Тогава командващите интервенцията пробваха да ги включат в акцията, след неуверените дейности на пехотата. Наблюденията на Лий поддържат заключенията на Пентагона за елитните военни елементи на Русия.

Според него точно загубата на тези военни са довели до недобра разследваща информация, употребявано от Украйна за есенната контраатака. Киев съумя да си върне контрола над съвсем цялата Харковска област и град Херсон - единственият регионален град, окупиран от съветските войски след 24 февруари.

Елитните елементи са били изпратени в Харков при започване на войната, само че са претърпели огромни загуби, защото не са имали поддръжка на останалата армия. Това се потвърждава от редица видео и снимкови материали. Те са употребявани и за окупирането на Мариупол и в Донбас, където пехотинците са изпитвали компликации да напредват.

Украински боец споделя пред американското издание, че съветски военни със особено съоръжение (уреди за нощно виждане и съвременни бронежилетки) са взели участие в бойните дейности кра Вухледар. Тези елементи са работили на дребни групи, изпълнявайки разследващи задачи, разяснява той, въпреки че няма съответни доказателства, че това са елитни елементи на съветската войска.

Данни на Лий сочат, че през февруари край Вухледар е умрял един от командирите на специфичните съветски елементи. Според анализатора това подсказва, че " нещо не е наред ". " Или загубите са прекомерно тежки, или тази единица се употребява по метод, по който не би трябвяло да се употребява ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР