Русия е започнала сформирането на постоянно военно присъствие в двете

...
Русия е започнала сформирането на постоянно военно присъствие в двете
Коментари Харесай

Русия установява постоянно военно присъствие в двете си бази в Сирия

Русия е почнала сформирането на непрекъснато военно наличие в двете си бази в Сирия, съобщи ТАСС, цитирайки военния министър Сергей Шойгу. " Миналата седмица Върховният главнокомандващ (президентът Путин - б.р.) утвърди структурата и щата на (основните бази) в Тартус и Хмеймим ", заяви той на заседание в Москва.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Шойгу изрази признателност на Народното събрание за ратификацията на съглашението със сирийското държавно управление за разширението на " пункта за материално-техническо застраховане на съветския военноморски флот в региона на пристанище Тартус и фактическото му преобразяване в пълноценна военноморска база ".

Документът бе утвърден на съвещание на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) през днешния ден. Споразумението дава право на Русия да държи там до 11 военни кораби, в това число и съдове с нуклеарни енергийни съоръжения. Сирия предава на Русия за безплатно прилагане за 49 година териториите, акваториите и редица обекти на недвижима благосъстоятелност в региона на пристанището, като съглашението може да бъде автоматизирано продължавано за интервали от по 25 година Личният състав и членовете на екипажите на съветската база, както и транспортните средства, кораби и самолети в базата в Тартус, получават привилегии и имунитет и попадат под юрисдикцията на съветската страна.

На днешното заседание Шойгу уточни също, че развиването на военната инфраструктура в Арктика и край западните граници на Русия става приоритет за съветските въоръжени сили в най-близка вероятност. Той добави, че в края на годината ще бъде направена равносметка по какъв начин се извършват поръченията на президента Путин, дадени в укази от 2012 година, а също и на поредност от заседания в Сочи т. година

Според Шойгу министерството на защитата в действителност е приключило строителството на своите обекти в Арктика. За цялата история на усвояването на района такова количество обекти там не е строила нито една страна, акцентира той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР