Русия е тествала новата си междуконтинентална балистична ракета, съобщиха от

...
Русия е тествала новата си междуконтинентална балистична ракета, съобщиха от
Коментари Харесай

Лошо: Русия тества новата балистична ракета Сатана-2

Русия е тествала новата си междуконтинентална балистична ракета, оповестиха от Министерството на защитата на страната.

" Ненадминатата ракета Сармат ще обезпечи храна за размисъл на тези, които опитат да заплашат Русия, и ще ги накара да си помислят отново ", сподели президентът Владимир Путин.

Първият опит да ракетата се е провел в сряда в Плесетск, Северна Русия. В Запада тя е известна като Сатана-2 и най-силното оръжие на Путин. Той се появи по малкия екран до момента в който армията му рапортува, че ракетата е била изстреляна от северозападните елементи на страната и е уцелила цели на полуостров Камчатка в далечния изток.

Президентът поздрави армията за сполучливо извършения опит.

" Това в действителност неповторимо оръжие ще ускори военния капацитет на нашите въоръжени сили и ще укрепи сигурността на Русия от външни закани ", сподели той на военните.

" Сармат е най-мощната ракета с най-дългия обсег на опустошение в света. Тя ще ускори бойните благоприятни условия на стратегическите нуклеарни сили на страната ", допълниха от съветските държавни медии.

Обхватът на ракетата е над 17 700 км и може да носи до 10 тежки бойни глави.

„ Новият комплекс има най-високи тактико-технически характерности и е в положение да преодолее всички модерни средства за противоракетна защита. Няма аналози в света и няма да има още доста време”, сподели президентът Владимир Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР