Неизползвнето на обезопасителни колани е сред най-честото нарушение, което установяват

...
Неизползвнето на обезопасителни колани е сред най-честото нарушение, което установяват
Коментари Харесай

Внимание, ченгета на Хемус“! Проверяват камиони и автобуси

Неизползвнето на предпазни колани е измежду най-честото нарушаване, което откриват от полицията. Това изясни на брифинг основен инспектор Иво Писанов от отдел " Пътна полиция " към Главна дирекция „ Национална полиция “.

Днес се организират дейности на контролните институции на 21-ви км на автомагистрала „ Хемус “ в посока за София. Те са част от разпоредената през март профилирана интервенция в цялата страна по линия на пътната сигурност. Тя ще продължи цяла година, по избран график и по области.

Основно ще бъдат проверявани товарните коли и рейсовете, само че и колите. „ Ще се ревизира редовността на колите, редовността на водачите, ще се ревизира за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, като задачата е ограничение предпоставките за пътни катастрофи и недопускането на такива “, уточни основен контрольор Писанов. Той прикани водачите да се преценяват с пътната конюнктура.

Писанов регистрира, че за април, по линия на тази интервенция, от " Пътна полиция " са тествани 3500 транспортни средства и са издадени над 600 административно-наказателни документа.

В специализираната акция участват Националната организация за приходите, Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, Агенция " Пътна инфраструктура ", Агенция „ Митници “ и Главната ревизия по труда.

Директорът на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ Борислав Муеров отбеляза, че при инспекцията на тежкотоварните автомобил и рейсовете най-честите нарушавания при взаимните акции са техническа нередовност и изискванията за размер и размери на пътните транспортни средства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР