Русия е поискала от Бразилия подкрепа в Международния валутен фонд,

...
Русия е поискала от Бразилия подкрепа в Международния валутен фонд,
Коментари Харесай

Русия търси помощ от Бразилия в световните финансови организации

Русия е поискала от Бразилия поддръжка в Международния валутен фонд, Световната банка и групата на водещите стопански системи Г-20, с цел да може да се опълчи на осакатяващите наказания, наложени от Запада, откакто нахлу в Украйна, съгласно писмо, забелязано от Ройтерс.

Руският финансов министър Антон Силуанов е написал писмо до министъра на стопанската система на Бразилия Пауло Гуедес с молба за " поддръжка на Бразилия за попречване на политически обвинявания и опити за дискриминация в интернационалните финансови институции и многостранни конгреси ".

" Зад кулисите се работи в МВФ и Световната банка за ограничение или даже изключване на Русия от процеса на взимане на решения ", написа Силуанов. Той не дава детайлности за пречките пред присъединяване на Русия в тези институции и изказванията му не са тествани по самостоятелен метод.

Писмото, в което не се загатва войната в Украйна, е с дата 30 март и е предадено на бразилския министър от съветския дипломат в Бразилия в сряда.

" Както знаете, Русия минава през сложен интервал на стопански и финансови турбуленции, породени от глобите, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници ", написа съветският министър.

Запитан за писмото, Еривалдо Гомеш, секретар по интернационалните стопански въпроси на бразилското министерство на стопанската система, уточни, че Бразилия би желала Русия да остане част от полемиките в многостранните организации .

" От позиция на Бразилия... поддържането на открит разговор е от значително значение ", сподели той. " Нашите мостове са интернационалните органи и нашата оценка е, че тези мостове би трябвало да бъдат непокътнати. "

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели предходната седмица, че Съединените щати няма да вземат участие в срещи на Г-20, в случай че Русия участва. в следствие обаче представителят на Белия дом Джен Псаки посочи, че, а възможни разнообразни министерски срещи.

Почти половината от интернационалните запаси на Русия са замразени, а външнотърговските покупко-продажби са блокирани, в това число тези с нейните сътрудници в Бразилия, сподели Силуанов.

" Съединени американски щати и техните спътници организират политика на уединяване на Русия от интернационалната общественост ", добави той.

Силуанов сподели, че глобите нарушават правилата на споразуменията от Бретън Уудс, които основават МВФ и Световната банка.

" Считаме, че актуалната рецесия, породена от невижданите стопански наказания, провокирани от страните от Г-7, може да има дълготрайни последствия, в случай че не предприемем взаимни дейности за разрешаването й ", написа той до Гуедес.

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонару, който посети Москва единствено дни преди нашествието, резервира Бразилия неутрална в украинската рецесия и, предизвиквайки рецензии от администрацията на Байдън.

Болсонару изрази " взаимност ", когато посети съветския президент Владимир Путин в Кремъл на 16 февруари към седмица преди началото на нашествието.

Бразилският външен министър Карлос Франка съобщи, че Бразилия се опълчва на изключването на Русия от Г-20, нещо за което упорстват от Съединените щати.

" Най-важното нещо в този миг е всички интернационалните конгреси, Г-20, СТО, ФАО, да действат пълноценно и за това всички страни би трябвало да участват, в това число Русия ", сподели Франка на чуване в бразилския Сенат на 25 март.

Припомняме, че Бразилия дружно с Русия, Китай, Индия и Южна Африка образуват организацията БРИКС , на която се разпореждаха огромни очаквания от основателите й през 2010-11 година, все още не е дала предстоящите резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР