Русия е поела контрола над руските филиали на френската Danone

...
Русия е поела контрола над руските филиали на френската Danone
Коментари Харесай

Русия поема контрол върху активите на Danone и Carlsberg в страната

Русия е поела контрола над съветските филиали на френската Danone и датската Carlsberg по силата на декрет на президента Владимир Путин, ориентиран против компании от „ вражески “ страни.

Съгласно постановлението от неделя 16 юли, акциите на Baltika Brewing Company, благосъстоятелност на Carlsberg, и в Danone Русия ще бъдат трансферирани на Федералната организация за ръководство на собствеността на Руската федерация за „ краткотрайно ръководство “, оповестява Reuters.

Поредна " национализация "?

Русия подхваща въпросните дейности, откакто съветските дъщерни сдружения на немската Uniper и финландската Fortum бяха поети под държавен надзор през април.

Тогава Кремъл предизвести, че може да конфискува още западни активи „ на краткотрайна база в отговор на западните наказания и удари против съветски компании в чужбина “.

От Carlsberg обявиха, че все още не са получили никаква публична информация от съветските управляващи във връзка с указа на Путин.

Според компанията за бира вероятностите за цялостно предписание с бизнеса в Русия през днешния ден „ са извънредно несигурни “.

Припомняме, че през юни от Carlsberg оповестиха, че са подписали съглашение за продажбата на съветския си бизнес, която предстои на регулаторно утвърждение.

От своя страна от Danone показват в изказване, че изследват въпроса и че решението на Кремъл „ няма да има въздействие върху финансовите насоки на компанията за 2023 година. “

През есента на предходната година френската компания търси покупател за бизнеса си за млечни артикули в Русия в договорка, която може да докара до отписване за до €1 милиард.

През март 2022 година Москва сформира лист с задгранични компании, „ претенденти “ за национализация

McDonald`s, IKEA, Apple и още десетки западни компании бяха включени в „ черния лист “ с задгранични компании, които Руската федерация може да национализира.

Сред към този момент фигуриращите в документа бяха имена като Volkswagen, Microsoft, IBM, Shell и H&M.

Попадането в антисанкционния „ черен лист “ значи за компанията и нейното управление заплаха от следните опасности: арест на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имуществото.

Също по този начин, управлението на тези предприятия може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и измами в изключително огромни размери.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР