Русия е най-пряката заплаха за световния ред, поради нашествието си

...
Русия е най-пряката заплаха за световния ред, поради нашествието си
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Русия е най-пряката заплаха за световния ред

Русия е най-пряката опасност за международния ред, заради нашествието си в Украйна, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Русия " е през днешния ден най-пряката опасност за международния ред, с варварската си война против Украйна и притеснителния си пакт с Китай ", съобщи Фон дер Лайен в Токио на конференция след среща с японския министър председател Фумио Кишида и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Двамата европейски представители са в Токио за годишен кръг от договаряния Япония-ЕС, този път на фона на руско-украинския спор и на фона на възходящата угриженост в Азия по отношение на военните упоритости на Китай, напомня Агенция Франс Прес.

" Нашествието на Русия в Украйна визира освен Европа, само че раздрусва и основите на интернационалния ред, в това число и в Азия. Това не би трябвало да се толерира ", акцентира Кишида, чието държавно управление се причисли към западните наказания против Москва, в това число в сферите на финансите и енергетиката.

На дневен ред на договарянията беше и все по-силната позиция на Пекин.

" Нашето съдействие в Украйна е от значително значение за Европа, само че също по този начин е значимо и съдействието в Индийско-тихоокеанския район. Искаме също по този начин да задълбочим консултациите по отношение на все по-настъпателния Китай ", съобщи Мишел.

Той прикани Пекин да пази многостранната интернационална система, от която се е възползвал, с цел да развие своята страна.

Фон дер Лайен заяви, че Европейски Съюз и Япония започват цифрово партньорство, което ще се концентрира върху конкурентоспособността и сигурността в тази сфера. И двете страни ще работят за " диверсификация и подсилване " на своите вериги за доставки, добави тя.

" Това е значимо, тъй като има материали и технологии, които са станали от значително значение за нашата стопанска система и ежедневния ни живот, като полупроводниците да вземем за пример. Трябва да можем да разчитаме на надеждни вериги за доставки ", акцентира председателката на Европейска комисия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР