Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за масово

...
Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за масово
Коментари Харесай

Според Тилърсън Русия не спазва договорите за разоръжаване


Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за всеобщо поразяване. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън в речта си пред годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той акцентира, че Москва и Вашингтон носят особена отговорност за поддържането на режима за неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване. В същото време, съгласно него, последните години Русия “понякога е работила по метод, който отслабва международните правила и подкопава правилото за отговорността на нациите”.

Тилърсън по-специално упрекна Русия в неспазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, в нарушение на " гаранциите за сигурност, дадени в края на Студената война “ и в опити да се " отслаби независимостта " на Международната организация за атомна сила (МААЕ) при “разследването на секрети нуклеарни стратегии “.

Ако Русия “иска да възвърне своята роля на заслужаващо доверие лице за разрешаването на рецесията към Северна Корея “, тя би трябвало да показва обвързаност към спазването на уговорките за нуклеарната сигурност и контрола над въоръженията, означи държавният секретар. “Призоваваме Русия да изследва по какъв начин може по-добре да поддържа напъните за неразпространение (на оръжията за всеобщо поразяване) ", добави Рекс Тилърсън, чието изявление бе публикувано на уеб страницата на Държавния департамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР