Русия е изстреляла повече от хиляда ракети срещу украинска енергийна

...
Русия е изстреляла повече от хиляда ракети срещу украинска енергийна
Коментари Харесай

Русия е изстреляла над хиляда ракети по украинската енергийна инфраструктура

Русия е изстреляла повече от хиляда ракети против украинска енергийна инфраструктура, която към момента работи, макар че е претърпяла обилни вреди, заяви организация " Интерфакс " Украйна, цитирайки почитан украински представител, съобщи Ройтерс.

Володимир Кудрицки, който е основен изпълнителен шеф на украинския енергиен оператор " Укренерго ", сподели също по време на среща, проведена от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), че неговите чиновници обикалят света в търсене на комплицирано съоръжение, належащо за ремонта на инфраструктурата.

Осем неотдавнашни талази от съветски въздушни удари против сериозна инфраструктура съществено повредиха енергийната мрежа и доведоха до изключителна обстановка и прекъсване на тока в цялата страна.

" Тези офанзиви са най-големият удар против енергийна мрежа, който човечеството в миналото е виждало. Повече от 1000 артилерийски снаряда и ракети бяха изстреляни против електрически уреди и далекопроводи, в това число против подстанции " сподели Кудрицки, представен от " Интерфакс " Украйна.

Сега Украйна претърпява най-сериозния недостиг на генериращ потенциал, макар че потреблението е паднала сред 25 и 30 % спрямо предвоенния интервал.

" Системата към момента работи, тя е интегрирана, не е унищожена или прекратена ", сподели още Кудрицки.

Компанията " Укренерго " заяви предходната седмица, че е осигурила 300 млн. евро заеми от Европейска банка за възстановяване и развитие за възобновяване на развалената при офанзивите енергийната инфраструктура и за възстановяване на финансовата непоклатимост на сдружението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР