Русия е изправена пред най-тежката ситуация за нея от три

...
Русия е изправена пред най-тежката ситуация за нея от три
Коментари Харесай

Премиерът Мишустин: Русия преживява най-трудната ситуация от 30 години

Русия е изправена пред най-тежката обстановка за нея от три десетилетия поради невижданите западни наказания, само че задграничните опити за изолирането й от международната стопанска система ще се провалят, съобщи през днешния ден съветският министър-председател Михаил Мишустин, представен от Ройтерс. Западните страни от ден на ден уголемяват своите стопански наказания против Русия, пробвайки се да я накарат да спре своите военни дейности в Украйна и да изтегли войските си.

“Без подозрение сегашната обстановка може да бъде избрана като най-трудната за Русия от три десетилетия”, сподели Мишустин пред Държавната дума. “Подобни наказания не са били прилагани дори в най-мрачните времена на Студената война”, съобщи той.

Преди наложените в последно време наказания Русия планираше бюджетен остатък от 1,3 трилиона рубли (17 милиарда долара) тази година, което се равнява на един % от брутния вътрешен артикул. Мишустин сподели, че Русия ще похарчи всичко, което е спечелила тази година, за държавна помощ.

Досега държавното управление е дало обещание над един трилион рубли за антикризисна поддръжка за бизнеса, за обществени заплащания и за фамилиите с деца. Русия вкара финансов надзор в отговор на глобите, с което направи съвсем невероятно задграничните вложители да продават своите активи, в случай че решат да се изтеглят от страната.

“Ако би трябвало да напуснете, производството би трябвало да продължи, защото обезпечава работни места. Нашите жители работят там”, съобщи министър председателят.

Правителството загатва, че може да национализира активи на западни вложители, които решат да изоставен.

“Нашата финансова система – виталната мощ на цялата стопанска система, устоява”, съобщи той. “Фондовият пазар и рублата се стабилизират. Съмнявам се, че някоя друга страна щеше да издържи това. Ние издържахме”, сподели Мишустин.

Противниците на Русия се пробват да я ударят със наказания, да забранят всичко съветско – просвета, спорт, език, само че е невероятно да бъде зачеркната една седма от сухоземната територия на света, съобщи Мишустин, представен от ТАСС.

“Ако предходните ограничавания бяха ориентирани против съответни представители на управляващите или компании, то в този момент, както се споделя, маските паднаха. Целта на глобите е да бъдат ударени всички жители, дори най-уязвимите”, сподели той.

По думите му съперниците на Русия се пробват да лишат руснаците от опцията да купуват елементарни артикули, да лимитират достъпа им до услуги.

“Както сподели нашият президент (Владимир Путин), пробват се просто да “зачеркнат” Русия. Да “забранят” нашата просвета, спорт, език – всичко руско”, съобщи Мишустин.

“Възможно е, несъмнено, да бъде заличено името на нашата страна върху картата, върху глобуса, само че е невероятно да бъде закрита една седма от сушата. Русия е била, е и ще бъде”, сподели той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР