Русия е готова за ядрена война. Това каза руският президент

...
Русия е готова за ядрена война. Това каза руският президент
Коментари Харесай

Путин обяви готовността на Русия за ядрена война

Русия е подготвена за нуклеарна война. Това сподели съветският президент Владимир Путин в диалог с медиите.  Той посочи, че е подготвен " от военно-техническа позиция ", защото нуклеарните сили на страната " непрекъснато са в положение на бойна подготвеност ".

Споменавайки, че Съединените щати оповестиха отхвърли си да изпратят свои войски в Украйна, той изясни, че те схващат по какъв начин Москва ще одобри сходна стъпка.

Путин уточни, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е „ персона, представител на обичайна политическа школа “, също така в страната има и други експерти в „ региона на стратегическото въздържане “.

„ Затова не мисля, че всичко се втурва толкоз напред, само че сме подготвени за това “, каза Путин.

Той акцентира, че макар че обстановката не е толкоз елементарна, колкото може да наподобява, Русия е подготвена за всевъзможни вероятни сюжети.

Руският водач назова и своя сюжет за развиване на събитията в Украйна при положение на нахлуване на полски войски в страната. Както съобщава РИА Новости, Путин счита, че в случай че Варшава изпрати свои войски, няма да има поврат.

Полша желае да върне изгубени преди този момент земи и ще се възползва от „ прикритието на украинско-беларуската граница “, в подмяна на части от въоръжените сили на Украйна или други шансове да реализира това, което желаят.

„ Ако полски войски влязат на територията на Украйна..., тогава мисля, че те в никакъв случай няма да изоставен. Е, по този начин ми се коства ", сподели Путин.

Според политика Варшава „ спи и гледа “ по какъв начин ще върне териториите, които счита исторически за свои и съгласно Полша „ са били отнети от бащата на народите – Йосиф Сталин “.

„ Искат ги назад, несъмнено. И в случай че формалните полски елементи влязат там, те надали ще си тръгнат “, изясни той.

Между другото, думите на Путин за готовността на Руската федерация да употребява нуклеарно оръжие бяха оценени от американския предприемач Илон Мъск.

„ Путин сподели, че Русия е подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че съветската страна е под опасност – Разбира се “, съгласи се той в обявата си в обществената мрежа.

Западните медии реагираха на думите на Владимир Путин за техническата подготвеност на Русия за нуклеарна борба. Повечето изявления ги правят оценка като подготвеност на Москва да употребява този тип оръжия при положение на опасност за съществуването на съветската държавност.

Според британския таблоид Express думите на съветския водач наподобяват като " съществено предизвестие ". Изданието особено означи обстоятелството, че съгласно политиката нуклеарните бойни глави ще бъдат ситуирани покрай руско-финландската граница. Журналистите стигнаха до извода, че това изказване ще се отрази отрицателно на връзките с НАТО.

Според тях посланието на Путин " в допълнение подхранва към този момент повишеното напрежение в връзките със Запада ".

Готовността на Русия да употребява нуклеарно оръжие означиха в свои изявления английските Independent and Telegraph, American Time, CNN и Washington Post.

Според CNN руският президент е отбелязал, „ че от военна и техническа позиция Русия е подготвена за нуклеарна война “. Телевизионният канал също по този начин цитира политика, че сходна обстановка е „ неизбежна “.

Германските медии, показани от " Шпигел ", " Цайт ", " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", цитират Путин, като означават детайлностите от изявлението му.

Така Spiegel оцени думите на съветския водач като „ следващото предизвестие към Запада “. Журналистите отбелязват, че в изказванията на Путин има чувство за „ опасност “.

И Телеграф отбеляза, че изявлението на Владимир Путин излезе няколко дни преди президентските избори в Русия, които ще се проведат на 15-17 март. Британските публицисти се концентрираха върху обстоятелството, че Путин не вижда нужда от потреблението на този тип оръжие по време на спора в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР