Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита,

...
Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита,
Коментари Харесай

Има риск от прекъсване на транзита на газ през Украйна

Русия е подготвена на съдействие с Украйна както за преноса, по този начин и за доставката на природен газ, като неговата цена може да бъде с 25 % по-ниска спрямо актуалната. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той сподели също по този начин, че риск от спиране на преноса на газ през Украйна съществува. " Нафтогаз " с новите си правосъдни искове обостря обстановката в договарянията с " Газпром " по новия контракт за газови доставки, означи президентът.

Путин добави, че Русия е подготвена да подписа съглашение с Украйна според което и да е законодателство.

" Ако Украйна успее да приложи европейското законодателство. Ако те съумеят да го създадат в оставащия интервал от време - хубаво. Те са поели задължения пред Европа, не пред нас. Нека го създадат, ние сме подготвени и на това. Но не всичко зависи от нас. Ето за какво има риск от преустановяване на преноса, евентуално ", сподели Путин в отговор на журналистически въпрос за вероятни опасности за преноса на газ през Украйна в изискванията на приключване на настоящия контракт на 31 декември.

Путин също по този начин изрази вяра, че сред Москва и Минск до края на годината ще се реши въпросът за цената на съветския газ. Той сподели, че там договарянията вървят по проект. / Дарик

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР