Русия е готова на дипломатическо решение за Украйна, съобщи контролираната

...
Русия е готова на дипломатическо решение за Украйна, съобщи контролираната
Коментари Харесай

Путин охули Украйна пред Лула, той му отказа посещение в Русия

Русия е подготвена на дипломатическо решение за Украйна, заяви следената от Кремъл организация ТАСС, която се базира на думи на съветския президент Владимир Путин към бразилския му сътрудник Луис Инасио Лула да Силва.

В телефонния диалог сред двамата Путин е декларирал, че дипломатическият път е блокиран от Киев и неговите " западни спонсори ".

В Туитър Лула да Силва удостовери готовността си да приказва с двете страни за решение на спора. Той е споделил на съветския си сътрудник Владимир Путин, че Бразилия, Индия, Индонезия и Китай са подготвени да приказват както с Москва, по този начин и с Киев, с цел да оказват помощ за намиране на решение на спора в Източна Европа, съобщи Ройтерс.

Бразилският президент също по този начин е благодарил на Путин за поканата да участва на идния Международен стопански конгрес в Санкт Петербург, само че е уведомил съветския водач, че сега не може да посети Русия.

А в Москва съветският външен министър Сергей Лавров е разискал " изгледите за спокойно споразумяване " в Украйна със специфичния делегат на Китай Ли Хуей, който през последната седмица посети Киев, Варшава, Берлин и Брюксел. Пред китайския посланик Лавров е декларирал, че пред мирните договаряния има " съществени трудности " и, също както Путин, трансферира отговорността за това на украинското държавно управление и Запада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР