Русия е атакувала украински петролни и газови съоръжения в Източна

...
Русия е атакувала украински петролни и газови съоръжения в Източна
Коментари Харесай

Нафтогаз: Русия подложи на обстрел петролна и газова инфраструктура в Източна Украйна

Русия е атакувала украински петролни и газови уреди в Източна Украйна, заяви украинската енергийна компания " Нафтогаз ". В резултат на обстрела е бил породен пожар, само че няма жертви, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вражески ракети поразиха едно от оборудванията в Харковска област. На мястото е избухнал огромен пожар, който сега се потушава. Няма потърпевши ", се споделя в изказване на компанията.

Според Олексий Чернишов, основен изпълнителен шеф на държавната компания " Нафтогаз ", вредите ще бъдат оценени, откакто завърши работата на противопожарните екипи и всичко, което е развалено, ще се възвърне.

Чернишов сподели по-рано този месец, че съветските офанзиви против Украйна са нанесли вреди на 350 уреди за рандеман на природен газ в страната, макар че добивът би трябвало значително да бъде възобновен до края на годината. Според оценката му тогава загубата на мощности за рандеман на газ е възлизала на към 700 милиона $.

Добивът на газ, който е от решаващо значение за отоплението с газ, е съсредоточен основно в Източна Украйна, където станаха едни от най-тежките сражения след нахлуването на Русия през февруари.

Украинското държавно управление е упълномощило министерството на земеделието да разпознава уреди от сериозната инфраструктура в селскостопанския бранш, които би трябвало да имат предпочитано значение при приемането на енергийни доставки, заяви министерството, представено от организация Ройтерс.

Според държавната резолюция, фирмите в хранително-преработвателната индустрия и селскостопанския бранш, и тези, поддържащи напоителните системи и канали, би трябвало да получават предпочитано енергийни доставки.

Зърнената годишна продукция на Украйна за 2022 година може да спадне до към 51 милиона тона от рекордните 86 милиона тона през 2021 година поради нахлуването на Русия на 24 февруари и по-ниските добиви, заяви украинското държавно управление, представено от Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР