Русия днес е най-пряката заплаха за световния ред с варварската

...
Русия днес е най-пряката заплаха за световния ред с варварската
Коментари Харесай

ЕС: Русия е „най-пряката заплаха“ за международния ред

Русия „ през днешния ден е най-пряката опасност за международния ред с варварската война против Украйна и нейния обезпокоителен пакт с Китай “. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата си с японския министър председател Фумио Кишида. Тя е на публично посещаване в Токио дружно с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, заяви Kyiv Post.

Двамата висши представители на Европейски Съюз са в японската столица за присъединяване в годишния кръг от договаряния, на който ще потърсят поддръжката на интернационалната общественост да упражни напън против Москва, както и да изрази загрижеността си за ролята на Китай.

„ Нашествието на Русия в Украйна не е единствено въпрос на Европа. Войната раздруса интернационалния ред, в това число и този в Азия. Това не би трябвало да се толерира “, безапелационен е министър председателят Кишида, чието държавно управление се причисли към строги наказания против Москва, в това число за енергетиката.

На срещата бе разисквана и все по-агресивната позиция на Пекин в Азия. „ Нашето съдействие в Украйна е от решаващо значение за Европа, само че също и за Индо-Тихоокеанския район, където желаеме да задълбочим нашите съвещания по въпроса с Китай “, съобщи Шарл Мишел.

Фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз и Япония ускоряват съдействието, в това число със стартирането на цифрово партньорство, първо за Европа, което ще се концентрира върху конкурентоспособността и сигурността в тази област. Двете страни ще работят за „ диверсификация и подсилване на веригите за доставки “. „ Това е значимо, тъй като има материали и технологии, които са от значително значение за нашата стопанска система и всекидневен живот, като полупроводниците да вземем за пример “, посочи фон дер Лайен.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР