Русия да обясни втория случай на отравяне с Новичок, за

...
Русия да обясни втория случай на отравяне с Новичок, за
Коментари Харесай

Москва е категорична, че няма информация по новия случай на отравяне с Новичок

Русия да изясни втория случай на отравяне с " Новичок ", за това прикани английският министър на вътрешните работи Саджид Джавид. Москва беше безапелационна, че НЕ разполага с информация по случая. Британската полиция не трябва да се замесва в " мръсни политически игри ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Засегнатите мъж и жена са в сериозно положение. По следствието на случая, който се случва единствено 4 месеца след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия със същото вещество, работят повече от 100 души.

След срещата на английския държавен съвет за незабавни обстановки, вътрешният министър Саджид Джавид срещна депутатите с хода на случая с отровената двойка от Еймсбъри.
Саджид Джавид, министър на вътрешните работи на Англия: Абсолютно неприемливо е наши съграждани да бъдат нарочни или инцидентни цели, а улиците, парковете и градовете - погреби за отрова. Сега светът гледа към Русия - освен поради Световната купа. Време е Русия да изясни какво тъкмо се е случило.
След отравянето с " Новичок " на Сергей и Юлия Скрипал през март, Лондон разгласи, че е " прекомерно евентуално " зад офанзива да стои Русия, само че не показа доказателства за това. Москва изрично отхвърли обвиняванията. И в този момент от Кремъл обявиха, че нямат нищо общо с случая.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл: Разбира се, че сме обезпокоени. Това е следващият случай на потреблението на сходни субстанции в Европа. От друга страна нямаме НИКАКВА информация какви химикали са употребявани и по какъв начин тъкмо.
44-годишната Доун Стърджис и 45-годишният Чарли Роули са засегнатите от невропаралитичното вещество. Те са открити в дома им Еймсбъри, на 13 километра от СолсБъри, където бяха отровени татко и щерка Скрипал.
Сам Хобсън, другар на отровената двойка: Предишният ден бяхме в Солсбъри и отидохме да пийнем нещо. Бяхме в доста магазини, Чарли и Доун бяха в парка и там би трябвало да са се заразили, тъй като никой различен не е токсичен.
Първоначалните данни сочат, че двойката е била тук-там, разнообразни от тези, които са били обеззаразявани след случая със Сергей и Юлия Скрипал. Появи се догадка, че това са останки от " Новичок " -а, поразил някогашния двоен сътрудник и щерка му, само че експерти считат, че за четири месеца веществото се е разградило. Няколко места в Еймсбъри са обект на проучване, само че управляващите са безапелационни, че заплаха за населнието няма.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР