Руши Видинлиев, Лили Иванова, Васил Петров, Стефан Вълдобрев и Обичайните

...
Руши Видинлиев, Лили Иванова, Васил Петров, Стефан Вълдобрев и Обичайните
Коментари Харесай

Вино и изкуство на Аполония 2017

Руши Видинлиев, Лили Иванова, Васил Петров, Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени са единствено част от акцентите в музикалната стратегия на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът стартира на следващия ден и ще продължи до 5-ти септември в Созопол. Културният плакат прелива с над 70 събития – спектакъл, изобразително изкуство, музика...Най-големият, дълготраен и огромен арт фест в България става на 33. Първото издание е извършено през 1984 година Оттогава до момента Аполония събира на едно място най-големите имена в българското и задгранично изкуство.

За поредна година формалното вино на фестивала е на New Bloom Winery, които ще способстват за настроението на музикалните прояви всяка вечер. Избата е позната с марките си Verano Azur, PIXELS, F2F, a по време на Аполония ще показа най-новaта серия – едноименната New Bloom. Бялото е купаж от Совиньон Блан и Шардоне, а розето - от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Избата е подготвила специфични дегустации за концертите, джаз осъществяванията и театралните постановки по време на феста, като всеки искащ ще може да си купи от най-новите и съвременни български виновност.

Откриването на Аполония ще е с концерт на Мистерията на българските гласове. Ден по-късно с чаша вино в ръка ще слушаме концертът промоция на Камелия Тодорова и Орлин Павлов. Двамата музиканти пеят за пръв път дружно на сцената на Аполония с сътрудниците си от JP3. Запазваме вечерта си на 29 август за концерта на една от най-емблематичните групи на актуалната българска поп и рок музика - Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени. На 31 август се приготвяме за Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска и Плевенската филхармония. Ще звучат незабравими шлагери от „ Уестсайдска история “, „ Исус Христос Суперстар “, „ Кабаре “, „ Коса “, „ Чикаго “, „ Котките “, „ Клетниците “ и доста други. Голямата звезда на Аполония тази година е Лили Иванова. На 1 септември, дни преди старта на националното й турне, амфитеатърът посреща Примата на българската музика и нейните музиканти. Помните ли това бунтарско момче, което пееше „ Всичко се връща “? Да, тъкмо по този начин Руши Видинлиев се завръща на концертната сцена. Датата е 2 септември/ събота, а концертът е в Амфитеатъра в Созопол (Стария град). Освен шлагери на Руши („ Ти беше “, „ Онзи “, Il Ritmo Del Mio Cuore), в програмата онлайн има и особено подбрани кавъри (Bang Bang!, Get Ur Freak On). Какво по-хубаво от кадифения глас на Васил Петров на брега на морето? Да го слушаш с чаша хубаво вино… Тази година, на 3 септември той ще отдаде респект на именития Ал Жиро, считан за един от най-хубавите джаз артисти на нашето време. На 5-ти септември с чаша вино New Bloom означаваме юбилеят на Шурците – групата става на 50. „ Хубавата музика върви с хубаво вино. Затова за нас е чест, че можем да сме сътрудници в един толкоз огромен фестивал.

Подкрепяме изкуството с голямо наслаждение, както вършим и виното си” разясняват спонсорите от New Bloom Winery. В театралния плакат са множеството най-успешни представления от последния сезон: „ Еквус” и „ Като трохи на прозореца” на Младежкия спектакъл, „ Името” на Сатиричния спектакъл, „ Богът на касапницата” на Народния спектакъл „ Иван Вазов”, „ Черното пиле” на Мариус Куркински, „ Редки тъпанари” на Теди Москов с Русенския спектакъл и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР