Русенци също се включиха в националния протест за запазване на

...
Русенци също се включиха в националния протест за запазване на
Коментари Харесай

И русенци се включиха в протеста за Природен парк „Пирин“


Русенци също се включиха в националния митинг за опазване на Природен парк „ Пирин “, който се състоя довечера, пердаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Със викания „ Пирин не е баница “, „ Мафия “ и „ Не желаеме градежи, а горски таралежи “ шествието мина по основната улица „ Александровска “, с цел да стигне до Паметника на свободата в центъра на града.

Участниците издигнаха голям брой плакати в отбрана на природата, пеейки „ Хубава си, моя горо “. Имаше доста младежи, запалени планинари, а някои бяха довели и децата си, защото желаят планината да се резервира в хубостта си и за идващите генерации. Протестиращите обясниха, че не са против построяването на втори въжен превоз, а метода, по който това се случва. „ Проблемът е доста по-дълбок, отваря се вратата необятно да влязат вложители в горската част на парка, да се изсичат гори и въобще за едно доста по-мащабно разрастване и разширение на ски зоната в резултат на презастрояването на Банско, продължава се един циничен кръг по този метод. А Пирин е нещо, което е обвързвано с душата на българина, без значение от кое място сме. Аз персонално за първи път, като отидох там, след това не бях на себе си, толкоз бях впечатлен и по този начин бях влюбен в тази планина и съм сигурен, че това го претърпяват доста хора в цялата страна “, показа екоактивистът Михаил Михов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР