Русенският регион е на девето място по брой направени имунизацииБлизо

...
Русенският регион е на девето място по брой направени имунизацииБлизо
Коментари Харесай

7 от 10 русенци са с поне една доза от ваксините срещу КОВИД-19

Русенският район е на девето място по брой направени имунизации

Близо 69% от популацията на област Русе е най-малко с една доза от някоя от имунизациите против Ковид-19, излиза наяве от параленост на данните сред Единния информативен портал и информацията от последното броене. Припомняме, че жителите на района са 193 483, като 133 335 от тях са ваксинирани с първа игла. Това отрежда девето място на района по брой направени имунизации в страната незабавно на няколко стотни след Пловдив.

През последните месеци се наложи наклонността за все по-малко имунизирани, като главният интерес е към така наречен бустерни дози. С трета или четвърта игла са 26 605 русенци, което се равнява на към 13.75% от живеещите тук. Със приключен имунизационен курс, т.е. имат най-малко две дози от имунизациите на „ Пфайзер “, „ Модерна “, „ Астра Зенека “ или една от еднодозовия препарат на „ Янсен “ са 58 787 души, което прави над 30% от популацията на района.

Колкото до инфектираните с коронавирусна зараза, излиза, че всеки двама от 10 индивида са преболедували. Официалната статистика сочи, че броят на диагностицираните с Ковид-19 е 36 837, само че тук би трябвало да се означи още един факт, а точно, че някои хора /макар и дребен процент/ изкараха болестта по повече от един път. Починалите с позитивен тест за Ковид-19 са 1944, от които 1053-ма са мъжете. Най-много умряли разумно има в най-голямата община – Русе – 1345. Най-малко в най-малката – Ценово – 61.

По последни данни за миналото денонощие дейните случаи са 122, като малко над 20% от тях или 25 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че област Русе се подрежда на осмо място в страната по разпространяване на болестта наедно с Габрово. Разликата сред множеството райони е доста дребна, като без нови случаи са Кърджали, Монтана, Смолян, Хасково и Шумен.

Поради относително спокойната обстановка към Ковид-19 в страната, информация за разпространяването на болестта и това по какъв начин върви имунизацията в Русенско, ще се афишира един път седмично. Тя ще бъде задоволително подробна и информативна за популацията. При нужда от по-често информиране това ще се случва неотложно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР