Русенският окръжен съд оправда напълно бизнесмена Пламен Бобоков по делото

...
Русенският окръжен съд оправда напълно бизнесмена Пламен Бобоков по делото
Коментари Харесай

Съдът оправда Пламен Бобоков по делото за нерегистрирани археологически обекти

Русенският областен съд оправда изцяло предприемача Пламен Бобоков по делото за нерегистрирани археологически обекти. Отменена е мярката му за неотклонение " подписка ", както и мярката за поръчителство.

Решението може да се апелира и стачкува в 15-дневен период във Великотърновския апелативен съд.

" Дори за незапознатите беше ясно, че това е проведено мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят против мен и по другите каузи, това беше някакъв презрян опит да ми издигнат обвиняване за нещо, което аз не съм направил. Натискът не е спирал въобще! Постоянно има данъчни инспекции и всевъзможни форми на каквото могат. Четири пъти ми отхвърлят да ме пускат да излизам, в случай, че съм се прибирал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, подобен прокурор, няма да има оправия ", разяснява пред БНР Бобоков.

Бобоков, който е съсобственик на холдинга за произвеждане на акумулатори „ Монбат “, бе арестуван няколко пъти в последните години, като против него бяха повдигани обвинявания за противозаконен импорт на боклуци и търговия с въздействие. Нито едно от тези обвинявания не бе потвърдено от прокуратурата в съда.

Последното обвиняване против Пламен Бобоков е за държане на 48 върха на стрели и 2 на копия - на обща стойност към 650 лв., които съставляват движими културни полезности, само че не са разпознати и регистрирани по надлежния ред.

По делото беше назначена тройна съдебно-археологическа експертиза. От думите на специалистите стана ясно, че артефактите нямат историческа стойност, защото няма по какъв начин да се откри къде са открити.

Самият Пламен Бобоков съобщи, че е очаквал да бъде оневинен, а юристът му Ина Лулчева разяснява, че с това решение съдът просто е спазил закона.

Очаква се от прокуратурата да стачкуват решението във Великотърновския апелативен съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР