Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната скална църква,

...
Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната скална църква,
Коментари Харесай

Русенският музей отново организира презентационни турове

Русенският музей още веднъж провежда презентационни турове до „ Затрупаната " скална черква, която е част от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. поражда скалният манастир „ Св. Архангел Михаил ".

До момента Регионален исторически музей - Русе провежда два пъти такива турове в месеците юли и август, като общо са се присъединили към 50 души. Специализираните обиколки се провеждат по отношение на честването на 800-годишнината на Ивановските скални църкви.

Стълбата, извеждаща до комплекса на " Затрупаната черква " е актуализирана за по-голяма сигурност на присъединилите се в обиколката. Поставени са двадесет нови стъпала, направено е и шкурене и боядисване на металните елементи.

Обиколката ще се състои на 11.09.2021 година (събота). Водач на презентационните турове ще е Евгени Георгиев от русенския музей. Часовете на потегляне ще са 9.30 и 13.00 ч. Групите ще са до 15 индивида, а включването в тях става посредством авансово записване на телефон 082/825 002. Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви. Участниците в маршрута би трябвало да са снабдени с комфортни обувки, дълги панталони и вода за пиянство. Цената за присъединяване в един презентационен тур е 10 лева, заплаща се на място.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР