Русенският митрополит Наум бе удостоен на церемония със званието Почетен

...
Русенският митрополит Наум бе удостоен на церемония със званието Почетен
Коментари Харесай

Митрополит Наум бе удостоен със званието Почетен гражданин на Русе

Русенският митрополит Наум бе почетен на гала със званието " Почетен жител на град Русе ".

То бе присъдено след предложение на кмета на града Пенчо Милков, признато от Общинския съвет, предава Българска телеграфна агенция. 

Председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев сподели, че повече от 10 години Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум управлява Русенската митрополия, като през това време е свършено доста. 

" От сърце приветствам нашия нравствен лидер. Убедих се, че с персонален образец, директиви и дейности Негово Високопреосвещенство работи за единението на обществото в едни сложни, разделни времена ", уточни кметът на Русе Пенчо Милков.

Областният шеф на Русе Драгомир Драганов подари картина на Русенския митрополит.

" Наградата би трябвало да е от Господа за всеки един от нас. Наградата е добре свършената работа и това, което можем да създадем по-добре и да подобрим положението на храмовете и манастирите в епархията.

Много се направи, само че не съм го направил единствено аз. Беше направено с другите общински структури по места, както и благодарение на архиерейските наместници и на свещениците, както и на всички православни християни в епархията ", сподели Русенският митрополит Наум.

По думите му почетното звание е почитание освен към него, само че и към цялата Българска православна черква. Негово Високопреосвещенство напомни, че Негово Светейшество починалият патриарх Неофит също е бил почетен жител на Русе, като най-голямата му заслуга е въвеждането на предмета " Религия " в учебните заведения. 

" Честта да получим това почетно звание е изключително затрогваща и задължаваща и заради събитието, че в този град ние непресторено живеем с обич и схващане между тях без значение от своите разлики във религия и етнос, което в действителност е и най-голямата премия на един християнин и архиерей - да вижда христовия плод измежду своите съграждани ", сподели още Русенският митрополит Наум. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР