Русенката бе избрана за спортист №1 за месец октомври в

...
Русенката бе избрана за спортист №1 за месец октомври в
Коментари Харесай

Севда Асенова: От 2016 година играя със скъсани кръстни връзки

Русенката бе определена за състезател №1 за месец октомври в анкетата на спортните публицисти

Европейската шампионка по бокс в категория до 48 кг Севда Асенова съобщи, че е доста удовлетворена от съдействието с треньора Борислав Георгиев и ще продължава да работи с него.

„ С Борислав Георгиев се усещах доста по-спокойна. Знам какво желае той от мен и той знае какво желая аз. С него намерихме обща приказка. Аз не обичам да ме тормозят душевен и да ми приказват едно и също. Станахме един екип и ще продължаваме да работим дружно. Много добре се разбираме “, разяснява Асенова, която бе определена за състезател номер 1 за месец октомври в анкетата на спортните публицисти с 18 гласа, изпреварвайки джудиста Марк Христов, който получи 7 гласа, осведоми Българска телеграфна агенция.


„ Много съм удовлетворена от миналата година. Тя беше най-успешната за мен досега. Станах трета на Световното състезание и първа на Еврошампионата “, добави Севда Асенова.

Колкото до задачите ѝ за 2023 година, боксьорката съобщи, че се работи малко по малко. „ Чака ни тежка година. Нека да караме нещата лека бавно. Както знаете играя със скъсани връзки. През 2016 година отхвърлих да се подложа на интервенция и съм признателна на Господ, че ми дава сили. Стискам зъби и играя “, изясни Асенова.

Личният треньор на българската националка от клуба ѝ в Русе Съби Събев също посочи професионализма и персоналните качества на Севда Асенова. „ Само хубави думи мога да кажа за Севда. Тя има цели и си ги гони. Самата тя ни кара да желаеме оптималното от нея по тази причина резултатите идват. С неизменност върви към триумфите. Севда е измежду огромните образци в нашия клуб. Всеки път като се връща с трофеи е незабравимо и всички се надъхват “, сподели Събев.

Борислав Георгиев, който завоюва гласуването измежду спортните редакции за треньор номер 1 на месец октомври с 18 гласа, също похвали Севда Асенова. „ Тя е страховит експерт, сияен и положителен човек. Много е значимо да има симбиоза сред играч и треньор, и мисля, че ние го постигнахме. Стана прекрасен синхрон сред нас. Тя знае какво желая от нея и на Европейското състезание извърши всички тактически инструкции. И за мен е наслаждение да работя с нея. Благодаря ѝ за доверието “, разяснява Георгиев.

Треньорът разкри, че Асенова продължава подготовка в Русе, само че ще тренира на 50 % и ще прави възстановителни тренировки. „ Предстои ни доста сериозна година. До средата на 2023-а е доста натоварено. Целта ни са Световното състезание и квалификациите за Олимпийските игри в Париж “, съобщи Борислав Георгиев.

По мотив обстоятелството, че боксьорката към този момент 6 години се състезава със скъсани връзки на коляното, треньорът бе безапелационен: „ На смешка ще кажа, че Севда е един феномен. Тя не употребява никакво в допълнение възобновяване. Просто няма такава боксьорка. Всичко прави с гений и самочувствие. Има страхотна душeвност и мощен темперамент. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР