Русенец преплува с благотворителна цел разстоянието от 10 км с

...
Русенец преплува с благотворителна цел разстоянието от 10 км с
Коментари Харесай

Русенец преплува благотворително 10 км

Русенец преплува с благотворителна цел дистанцията от 10 км с една ръка. Каузата на 24-годишния треньор по плуване в Спортното учебно заведение Теодор Цветков е набиране на средства за създаване на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. Това е втората благотворителна акция на младия мъж, който през декември предходната година плува, с цел да подкрепи лекуването на дребната Мартина Танева от Банско.

Русе

Със завързана към тялото дясна ръка, Теодор плува в продължение на 4 часа единствено с лявата в езерото на лесопарка Липник. За това тестване е упражнявал единствено един път, освен това в басейн.
Теодор Цветков: Тук е радикално по-различно басейн и езеро – тука има леко течение, мътна вода, вятър.
Младият мъж, който две години подред вади богоявленския кръст от водите на Дунав и един път в Македония, от половин година оказва помощ на Илиян Русев от Фондация „ Александър Русев ” за раздвижването на деца с двигателни проблеми в басейн.
Теодор Цветков: Трябва да си оказваме помощ хората един на различен, тъй като въпреки всичко сме хора, всеки може да изпадне в тази обстановка.Илиян Русев – Скури – Фондация „ Александър Русев ”: Ние желаеме да изградим цяла база с рехабилитационни центрове, както би трябвало да бъде. Когато влезе едно дете вътре за рехабилитация, да стартира от рехабилитаторите, след това да стартира във водата и да има къде децата да вървят гратис.
В момента Илиян Русев и Теодор Цветков оказват помощ на близо 30 деца. Положителният резултат от водната гимнастика виждат и самите родители.
Павел Борисов: След тазобедрената интервенция в действителност сме по този начин с патерички, само че полека-лека се оправят нещата. Стават в действителност магии в басейна.Илиян Русев-Скури, Фондация „ Александър Русев ”: Във водата има огромни резултати, защото тя е плътна и всяко едно придвижване, без значение дали ти го предизвикваш или самото дете, то се получава. Просто всяко едно нервно окончание, всеки един мускул работи. И това е добре за децата.
За да построи рехабилитационен комплекс, първата цел на Фондация „ Александър Русев ” е да събере средства за закупуването на терен от 4 дка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР