Русе. В две от общо 292 секции в област Русе,

...
Русе. В две от общо 292 секции в област Русе,
Коментари Харесай

В две от общо 292 секции в област Русе, където е предвидено да се гласува машинно, се премина на вот с хартиени бюлетини

Русе. В две от общо 292 секции в област Русе, където е планувано да се гласоподава машинно, се мина на избор с хартиени бюлетини. Това се случи даже след намесата на техниците, които за жалост не съумяха да се оправят с казуса, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Районната изборна комисия взаимно с ЦИК взеха решение в секция 38, намираща се във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите (ВУАРР) в Русе, както и в 182 секция, която се обитава в бившето учебно заведение в Басарбово да се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини. Незабавно двете секции бяха посетени от заместител регионалния шеф Синан Хебибов, който беседва с техните ръководители.

От секцията във ВУАРР споделят, че при тях казусът е бил софтуерен и се е изразявал в неспособност за разпечатване на разписката от машините. Там гласоподавателите по лист са общо 656.

От другата секция в Басарбово машината изобщо не е стартирала. На екрана се е изписал надпис, че устройството няма връзка с четеца за карти, което е наложило и нейното изключване. Затова се е наложило и закъснение при началото на изборния ден и той е почнал към половин час по-късно. Избирателите в тази секция са 623. Въпреки това на никое място не се чакат проблеми с гласуването, както и при приключването на изборния ден.

Припомняме, че е планувано конференциите на Районната изборна комисия, на които ще бъде обявявана изборната интензивност в региона, да се проведат през днешния ден от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. За 21.00 ч. се планува още една конференция, на която да бъде показана подробна информация по отношение на целия избирателен ден и неговото привършване. Тя ще се организира в „ ОЗК Арена “, като поради ограниченията за сигурност допускането на медии до мястото ще се прави след показване на журналистическа карта или посредством показване на формален лист от управлението на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния развой.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР