Русе. Темата за заетостта тук е изключително важна. Това коментира

...
Русе. Темата за заетостта тук е изключително важна. Това коментира
Коментари Харесай

Пламен Нунев, ГЕРБ: Темата за заетостта в Русенска област е изключително важна

Русе. Темата за заетостта тук е извънредно значима. Това разяснява националният представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев по време на срещата на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков с академичното управление на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В нея взеха присъединяване сътрудниците му Светлана Ангелова и Андриан Райков, шефът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, ръководителят на Общото заседание член Кор. проф. Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева. Министър Петков е в Русе, с цел да вземе присъединяване в конференцията „ Образование, трудов пазар и бизнес “.
„ Всеки шеф към този момент обръща взор на открито в търсене на работна ръка, тъй като такава не доближава – фрезисти, стругари, монтажисти, IT - експерти и други “, съобщи още депутатът, само че уточни нуждата от подготовка на локални младежи и експерти за пазара на труда. „ За задачата се разчита на политиката на страната и в частност на Министерството на труда и обществената политика за поощряване на заетостта, на университетите за подготовка на нужните на пазара фрагменти и привличане на недостигащите висококвалифицирани експерти чрез така наречен „ Синя карта “, каквито промени в нормативен проект към този момент са подадени и се разискват в комисиите на Народното събрание “, изясни Нунев.
В този подтекст Пламен Нунев разгласи, че петък в Русе ще се организира среща, проведена от КРИБ и вестник „ Стандарт “, отдадена на заетостта на младежите в района. Предстои там да се оповестят данни за подготовката на фрагменти в професионалните гимназии в Русенско.
По този мотив бе подложен акцент върху развиването на транспортната инфраструктура за привличане на вложители и основаване на нови работни места. Пламен Нунев посочи, че се форсира строителството на автомагистрала „ Хемус “ и автомагистралата Русе – Велико Търново. „ Очаква се през есента на 2018 година да се разгласят процедурите за избор на реализатор, а през 2019 година да стартира градеж на първия лот – обхода на Бяла. В тази връзка министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще бъде в града ни, с цел да даде повече детайлности по тази и друга тематики “, анонсира депутатът. По думите му Русе е към този момент огромна строителна площадка по редица планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и по трансграничната стратегия. Нунев уточни, че още в предизборната стратегия на акцията за избор на народни представители през 2009 година е държал да се случи обръщането на Русе с лице към Дунава и възстановяване на инфраструктурата, с цел да се основат още по – положителни условия за живот на хилядите поданици, а също по този начин да се притеглят доста туристи. „ В средата на 2019 година Русе ще бъде още по – хубав “, безапелационен бе той.
По – късно народните представители и министърът наградиха отличени преподаватели, докторанти и студенти в Русенския университет, които показаха в галерия 199 издания – монографии, студии, книги, учебници, дисертации, научни изявления и други Изложбата се организира за 17-та поредна година и бе открита тази заран във фоайето на Ректората на университета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР