Русе. Ръст на заразените с Ковид-19 и спад на желаещите

...
Русе. Ръст на заразените с Ковид-19 и спад на желаещите
Коментари Харесай

Близо 16% увеличение на заразените с COVID-19 в Русенско през последната седмица, активните случаи са 347

Русе. Ръст на инфектираните с Ковид-19 и спад на искащите да се ваксинират регистрират здравните управляващи в Русенско през последната седмица. Новите случаи през последните седем дни са 276, което е с съвсем 16% повече по отношение на интервала сред 31-и юли и 6-и август, когато заболелите бяха 238. Същевременно направените имунизации пред отиващата си към този момент седмица са едвам 465, което е спад с малко над 11% по отношение на миналата. За съпоставяне тогава бяха сложени 524 дози ваксини. Приблизително 90% от поставените дози съставляват трета или четвърта игла. Същевременно две дами и трима мъже с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли. Заразените деца от 7-и август до ден сегашен са девет, а ваксинираните единайсет.

За последното денонощие заболелите са 12, от които и едно и дете. Петнайсет души са оздравели през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 347, от които над 16% или 56 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на дванайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Велико Търново, Монтана, Плевен и Разград. Най-малко инфектирани има в Габрово – двама.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 35 594, като от тях 1927 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 131 813 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 619 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 315 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 1890 души от района.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР