Русе. Проведе се първа лична среща между кмета на Община

...
Русе. Проведе се първа лична среща между кмета на Община
Коментари Харесай

Проведе се първа лична среща между кметовете на Русе и Гюргево

Русе. Проведе се първа персонална среща сред кмета на Община Русе Пенчо Милков и кмета на Община Гюргево Андриан Ангелеску. Това оповестиха от пресцентъра на Община Русе .

Двамата се сплотиха към концепцията, че макар другите оферти, третият мост над река Дунав би трябвало да бъде построен точно сред двата приятелски града. Очаква се до няколко месеца и фериботната връзка сред тях да бъде възобновена, което ще понижи трафика на тежкотоварни коли с близо 300 тира на ден.

„ Русе и Гюргево несъмнено се намират в една икономическа зона, и то със мощ като Букурещ. Няма друга такава двойка градове ”, безапелационен беше Пенчо Милков. Той съобщи, че в многочислените си срещи с дипломати и вложители постоянно акцентира това преимущество на Русе.

В момента в Гюргево се строи околовръстен път с паркинг за тирове и се възнамерява основаването на туристически център на повърхност от 97 хектара наоколо до митницата. Андриан Ангелеску показа, че са минали тръжните процедури за възобновяване на жп линията с Букурещ, а русенският кмет приветства новината, като напомни, че неведнъж е упорствал за това пред румънската страна, тъй като по този начин времето за пътешестване сред Русе и румънската столица ще бъде по-малко от час.

„ Гюргево е все по-предпочитан от вложителите пред Букурещ поради високата натовареност като столица “, показа заместник-председателят на Окръжен съвет Гюргево Елисабета Михалча. Тя даде образец с мебелния колос Икеа, които са преместили своето посланичество в Гюргево. Според Михалча ползата е огромен поради основното местонахождение на града и близостта му с Констанца и Русе.

Румънската делегация включваше още ръководителя на „ Служба за външни връзки, поощряване и съдействие “ Ана-Мария Тръсня, специалистът в дирекция „ Международно съдействие и планове “ Мируна Ефтимиу и съветника Юлия Балтат. Участник в срещата беше и регионалният шеф Борислав Българинов, а изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева не скри удовлетвореността си от сполучливото съдействие сред представителите на локалната и държавната власт от двете страни на Дунава.

„ Нека Свети Георги ви дава мощ в делата в интерес на хората “ - с тези думи Пенчо Милков сервира на румънския си сътрудник икона на светеца – покровител на братските Русе и Гюргево.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР