Русе. Над един милиард души по света или около 15%

...
Русе. Над един милиард души по света или около 15%
Коментари Харесай

Община Русе отбелязва Международния ден на хората с увреждания

Русе. Над един милиард души по света или към 15% от популацията страдат от някаква форма на увреждане. Идеята на Международния ден на хората с увреждания 3 декември е обществото да прояви съпричастност. Това сподели кметът на Русе Пенчо Милков в приветствен адрес във връзка Международния ден на хората с увреждания, оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ Предизвикателството на днешния ден е, че той задължава всички, които разискват проблемите на хората с увреждания, да поставят ударението върху индивида и неговата характерност и персонално достолепие, а не върху увреждането му. Този ден не е празник. Той не се празнува, а се отбелязва, с цел да припомнят хората с увреждания за себе си. Да припомнят, че ги има, че са част от обществото и би трябвало да заемат с право своето почтено място в него.
За страдание, през днешния ден хората с увреждания се сблъскват с най-вече компликации, когато се пробват да осъществят правата си. Като общество би трябвало да осъзнаем, че те се нуждаят от изключително внимание. Основна цел на политиките за хората с увреждания е да се основават условия те да имат същия самостоятелен избор и надзор над живота си, както хората без увреждания “, уточни Милков.

„ Въпреки че с напъните си държавни и неправителствени организации постепенно, само че необратимо трансформират обществената среда, обществото ни към момента дължи доста на хората с увреждания. Дължим поддръжка и на родителите на деца с увреждания, решили да им дадат шанса да порастват в фамилна среда.
Това е още един мотив да засвидетелстваме своето почитание и да изразим поддръжка в името на повече приемливост и схващане на хората с увреждания.
Социалната политика на Община Русе е с лице към хората с увреждания, хората в потребност. Ние сме дружно и ще продължим да отстояваме нуждата от смяна на отношението и държанието, от нов метод на мислене и нова просвета.Защото едно общество е мощно, когато е обединено!
Пожелавам ви кураж, сили и споделеност! “, съобщи кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР