Русе. Експерти на РИОСВ-Русе изпратиха за доотглеждане и лечение в

...
Русе. Експерти на РИОСВ-Русе изпратиха за доотглеждане и лечение в
Коментари Харесай

Експерти на РИОСВ-Русе изпратиха четири щъркела в спасителен център

Русе. Експерти на РИОСВ-Русе изпратиха за доотглеждане и лекуване в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора 4 птици от типа бял щъркел (Ciconia ciconia), от които 3 млади и 1 възрастен. Това оповестиха от пресцентъра на РИОСВ-Русе .

Сигналът за бедстващите птици е подаден от кмета на с. Белица (община Тутракан) на 12 юли. В него се оповестява за потърпевши от токов удар възрастни щъркели - 1 умрял и 1 с засегнати крака.

Предвид обстоятелството, че младите птици в гнездото са в неспособност да летят и да се хранят независимо, е проведена акция за тяхната евакуация от гнездото. От кметство с. Белица е обезпечена нужната техника, с която специалист на РИОСВ-Русе е достигнал до птиците. Четирите екземпляра навреме са превозени до Спасителния център. След възобновяване им птиците ще бъдат освободени в природата.

Екоинспекцията и Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора наблюдават случая с друго гнездо в с. Белица, за което имаше подозрения, че дребните се отглеждат единствено от един възрастен. Акцията за прибиране на дребните за доотглеждане в центъра е анулирана, откакто се е появил вторият възрастен образец.

Подробна информация за реакцията при намиране на екземпляри в безпомощно положение може да бъде открита на
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР