Румен Радев свиква консултативна среща на “Дондуков 2, на която

...
Румен Радев свиква консултативна среща на “Дондуков 2, на която
Коментари Харесай

Среща при президента за рисковете пред националната сигурност

Румен Радев привиква консултативна среща на “Дондуков 2 ”, на която ще бъдат разисквани рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограничения за тяхното минимизиране. Това оповестяват от пессекретариата на президента.

 Снимка: БГНЕС

Сред тематиките на срещата ще бъде и нуждата от софтуерно възобновяване на структурите от системата за отбрана на националната сигурност.

Шефовете на службите за сигурност са измежду поканението на срещата

Очаква се в президентството да участва ръководителят на Народното събрание, министър председателят, вицепремиерът, военният министър, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност ”, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване ” и шефът на Служба „ Военно разузнаване ”.

Ден след офанзивата на Хамас над Израел Румен Радев президентът разяснява, че отчетът на Националния контратерористичен център демонстрира, че няма директна опасност за националната сигурност.

„ Очаквам службите за сигурност да продължат да работят умерено и отговорно. Ако има смяна в ситуацията, съм подготвен да свикам КСНС ”, изясни президентът.

Консултативната среща при президента би трябвало да стартира в 18 часа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР