Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, заяви

...
Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, заяви
Коментари Харесай

Цветеслава Гълъбова иска да е депутат с една цел – психиатрична болница в София

Румен Радев няма нищо общо с политическата ми кариера, съобщи претендентът за депутат от " Левицата "

Коалиция " Левицата " влезе в борбата за 49-ото Народно събрание. Част от новото обединяване е и шефът на държавната психиатрична болница " Свети Иван Рилски ".

" Имам интерес към политиката, аз човек с цивилен позиции, взех решение, че е пристигнало време да опитам това, което ми е любопитно и забавно. Имам какво да дам, аз съм с обществена биография, приключила съм медицина, стопанска система, философия, изразителност ", съобщи доктор Цветеслава Гълъбова в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя беше съпредседател на инициативния комитет, който издигна Радев за втори мандат. Но е безапелационна, че президентът няма общо с присъединяване ѝ в изборите за парламент.

" Президентът и вицепрезидентът нямат присъединяване в това обединяване, нито са ме канили, нито са ме натискали, нито съветвали. Поканата пристигна от обединяването към мен в качеството ми на гражданско лице. 3-4 дни мислих, което за мен е дълго. Обмислях дали да наруша комфорта си, тъй като човек, работейки 30 година на едно и също място, построява рутина, която му оказва помощ в работата ", сподели доктор Гълъбова пред.

Психологът уточни и главната си задача, в случай че стане част от 49-ото Народно събрание: " Да доведа до сполучлив край борбата за нова психиатрична болница на София, която повеждам от 14 година по всевъзможни законови способи като шеф на болница. Софиянци заслужават съвременна психиатрия на 21 век ".

Д-р Гълъбова посочи, че за това са нужни към 10 млн. лева Подчерта, че в случай че това се случи, тя ще бъде втората психиатрична болница в България, изграждана за психиатрия.

" Другите всичките са някогашни конюшни, някогашни затвори, все някогашни. Трябва да има съвременна психиатрична болница, в която и работещите, и лекуващите се да имат почтени условия и достъп до модерни способи за лекувания ", добави гостът.

Намерението ѝ, в случай че стане народен представител, е да води не борби, а разговори с причини в Народното събрание.

" У нас политиците обрисуват червени линии, зидат сини довари. В политиката мога да дам своя принос с смяната на политическата изразителност. Ако би трябвало да дефинира държанието на политиците у нас то то би било инфантилизъм. Това е положение, когато човек остане поведенчески в детската възраст, а към този момент е зрял ", акцентира доктор Гълъбова.

Кандидатът за народен представител акцентира, че " Левицата " ще направи опити да работи дружно с Българска социалистическа партия. Посочи, че с цел да съществува връзка, би трябвало да има две страни. Тя чака, само че не има вяра да има постоянно държавно управление след следващите предварителни избори.

" Ако не се смени тонът на говорене, в случай че не проумеят, че те не са в центъра на света. Всички знаем че корупцията в България е убийствена и убива, би трябвало да се води война с корупцията ", сподели още доктор Гълъбова.

А като първа цел на " Левицата " очерта минаването на бариерата от 4% за влизане в Народно събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР