Румен Радев и Корнелия Нинова са се хванали гуша за

...
Румен Радев и Корнелия Нинова са се хванали гуша за
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Рандевуто Корнелия - Кирчо, заснето от ПИК, може да осуети кабинета. Радев бесен, подозира предателство. ПП и БСП взимат главата на Бойко Рашков

Румен Радев и Корнелия Нинова са се хванали гуша за гуша в безмилостна борба за ново държавно управление, оповестяват няколко самостоятелни един от различен източници, договарящи в мола.

Войната е за министри, само че президентът най-много се мъчи да осуети избирането на Нинова за шефка на Народното събрание. Твърди се, че Българска социалистическа партия е сложило това като неотменно изискване, с цел да поддържа кабинет на Кирчо и Кокорчо.

ПИК първи писа, че Радев няма да одобри съперницата му да оглави законодателната власт.

Източниците ни разкриват, че президентът безусловно е бил „ взривен “ от фотосите в ПИК, които разкриха среднощното свиждане сред Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова на „ Позитано “. Радев не е бил осведомен за тайните договаряния от считаните за свои протежета ПП-та и е заподозрял изменничество, сделки зад тила му.
свързани новини196027на 26.11.2021288154на 18.11.2021
Радев ултимативно желае от договарящите две министерски назначения – да остави правилния му Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи и да предлагат служебния министър председател Стефан Янев за боен министър.

Това би означавало Радев да държи цялостния надзор над силовите ведомства, защо тогава ние въобще вършим държавно управление, немислимо е – считали и в Политическа партия, и в Българска социалистическа партия.

Демократична България били неутрални – оттова държали само водачът им Христо Иванов да сбъдне детската си фантазия и да стане правосъден министър. В управлението на псевдо-десните осъзнавали, че колаборацията им с Българска социалистическа партия ще ги изхвърли от политическия живот при нови избори, по тази причина предпочитали да се трудоустроят на високи държавни постове. В последния миг Иванов можелро да стартира за поста асистентката си Надежда Йорданова.

В същото време Корнелия Нинова отказвала изрично да излъчи Бойко Рашков за вътрешен министър от своята квота. Отказвали и хората на Кирил Петков.

Припомняме, че разпределящите порции в мола са се договорили държавното управление да бъде по формулата 8-4-3-2.

Развръзката следва, а воюващите ще премерят силите си в петък, когато се открива Народно събрание. Тогава ще се избира ръководител на Народното събрание. Ако завоюва Нинова, това би означавало, че ПП-та са клекнали на Българска социалистическа партия и дефинитивно пробват да се еманципират от бащицата си Румен Радев.

Последните клюки носят, че Слави Трифонов въпреки всичко се е отказал да предлага Ива Митева за шефка на Народно събрание, а в подмяна ще й подсигури място в Конституционния съд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР