Румен Христов беше избран за председател на СДС на извънредна

...
Румен Христов беше избран за председател на СДС на извънредна
Коментари Харесай

Румен Христов е новият председател на СДС

Румен Христов беше определен за ръководител на Съюз на демократичните сили на изключителна национална конференция на партията. За него гласоподаваха 369 делегати. За Антон Койчев гласовете си дадоха 322-ма души. Общо гласувалите са 719, като действителните бюлетини са 691, а недействителните 28, оповестява организация "Фокус ".

Гласуването за нов водач на Съюз на демократичните сили беше скрито и продължи над 2 часа. Кандидатите за председателското място бяха двама – водачът на столичната организация доктор Антон Койчев и някогашният народен представител проф. Румен Христов.

Съюз на демократичните сили си слага за цел да се върне в огромната политика. Вече някогашният водач Божидар Лукарски в този момент е претендент за заместник-председател на партията. Лукарски сложи задача на приемника си да върне Съюз на демократичните сили в полето на огромната политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се разгласи против партньорство с "Демократична България ", в който влизат ДСБ и "Да, България ": "Те самите се лутат и не могат да се дефинират дали са в лявото или в дясното ".

Според Румен Христов, в този момент главната цел би трябвало да е положително показване на локалните избори, тъй като: "Местната власт е извънредно значима. Чрез нея се овладява централната власт ". Той даде обещание на локалните организации да получат право сами да вземат решение с кого да се коалират. Така ще се дефинира и кои са подобаващите за Съюз на демократичните сили сътрудници.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР