Румънското правителство връща полицейския час и задължителните зелени сертификати за

...
Румънското правителство връща полицейския час и задължителните зелени сертификати за
Коментари Харесай

Румъния връща вечерния час, магазини и ресторанти затварят в 21 ч.

Румънското държавно управление връща полицейския час и наложителните зелени документи за множеството публични места, а учебните заведения ще бъдат затворени за две седмици, заяви Ройтерс. Мерките влизат в действие от понеделник, 25 октомври.

В Румъния през този месец бяха регистрирани рекорден брой инфектирани и смъртни случаи от COVID-19, болничната система е пред прага на колапс.

Новите ограничения, чието деяние ще е за интервал от 30 дни, плануват ограничение на придвижването на хората след 10 часа вечерта, затваряне на магазини и заведения за хранене след 9 ч. вечерта.

Само ваксинираните и тези, които са преболедували ще имат достъп до обществени затворени пространства. Изключение се прави за питателните магазини, аптеките и религиозни храмове.

От понеделник става наложително и носенето на маски навън, не разрешават се сватби и други частни събития. Работодателите би трябвало да изпратят половината от чиновниците си да работят отдалечено.

Едва една трета от възрастното население на Румъния е имунизирано. През.изминалата седмица въпреки всичко беше регистрирано повишаване на дневния брой на имунизациите - резултат от трагичните фрагменти по новините, показващи претъпкани лечебни заведения и умиращи хора. В събота за ден са били имунизирани 86 000 души..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР