Румънското правителство покани протестиращите таксиметрови шофьори на масата за преговори

...
Румънското правителство покани протестиращите таксиметрови шофьори на масата за преговори
Коментари Харесай

Румънското правителство ще преговаря с протестиращите таксиметрови шофьори

Румънското държавно управление предложения протестиращите таксиметрови водачи на масата за договаряния на следващия ден сутринта в постройката на държавното управление в Букурещ. 

" Днес приказвах с държавния секретар Минел Ивашку от канцеларията на премиера. Каза ми, че механически не може да активизира всички министерства за толкоз малко време, за два-три часа. Затова на следващия ден сутринта предложения наша делегация на среща в постройката на държавното управление. Ще ни одобри държавният секретар и в случай че графикът на премиера Марчел Чолаку разрешава, ще пристигна и той ", заяви представителят на Националната асоциация на таксиметровите превозвачи Йоан Пугна. 

Той направи изявлението от естрада на " Площада на Конституцията "  пред постройката на Народното събрание, където над 600 таксиметрови водачи от цяла Румъния стачкуват втори ден. Пугна съобщи, че в случай че на следващия ден не се върне с разпоредба на хартия, ще бъде първият, който ще призове сътрудниците си да блокират града. 

" Ако в сряда се върнем единствено с обещания, че ще се сформират други комисии, че ще проучват казуса, ще хвана микрофона и ще изкрещя колкото мога по-силно - хайде да блокираме столицата. Ще приказвам с всички сътрудници от Букурещ. Да създадем като сътрудниците в Испания ", закани се Пунга.  

Днешната проява стартира още в 7:00 сутринта и провокира тапи в центъра на града. Повечето таксиметрови водачи на митинга бяха закачили на служебните си коли националния байрак и плакати с надпис “Искаме обещаната разпоредба ”, “Победа ”, “Писна ми да бъда човек втора употреба ”, “Няма да паднем ”, “Няма да си тръгнем ”.

Недоволните упорстват за увеличение на възрастта на таксиметровите коли от 10 на 15 години, за унищожаване на по този начин наречената динамична цена за Юбър (Uber) и Болт (Bolt) и за идентични налози и такси за компаниите и лицата, които дават услуги за споделено пътешестване. 

" Правителството би трябвало да вземе нужните ограничения. Молим да отпадне динамичната цена, всички компании да са оторизирани единствено в Румъния. Тъй като става дума за една и съща категория пътнически превоз, дано таксите и налозите да са идентични, броят на лицензите да е еднакъв, застраховката “Гражданска отговорност ” да е идентична ", разяснява за Българска телеграфна агенция един от протестиращите. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР