Румънското правителство планира да удвои пенсиите в страната до 2022

...
Румънското правителство планира да удвои пенсиите в страната до 2022
Коментари Харесай

Румъния ще удвои пенсиите до 2022 г.

Румънското държавно управление възнамерява да удвои пенсиите в страната до 2022 година Одобрената скица допуска отпущането на 30 милиарда $ на година в пенсионно финансиране, което съгласно икономистите може да се отрази тежко на обществените финанси, съобщи AFP.

Средната пенсия в страната е 240 евро на месец, а пенсионерите са към 5.2 милиона души. Следвайки обещанието от акцията си, ръководещата Социалдемократическа партия (PSD) ще би трябвало да посвети 11% от брутния вътрешен артикул на пенсиите, спрямо 6,7% сега.

Министър-председателят Виорика Дънчила настоя, че финансовата смяна „ няма да е проблем”, до момента в който министърът на труда декларира, че страната се осланя на генерирането на задоволително облага от хипотетичното повишаване на Брутният вътрешен продукт.

Но анализатори предизвестяват, че и в този момент за страната е много мъчно да държи обществения недостиг под 3%, които Европейски Съюз изисква. „ Икономиката в никакъв случай няма да се движи съгласно най-хубавия сюжети на хартия”, сподели Аурелиан Дочиа, икономист в „ Сосиете Женерал”

Румъния реализира рекорден напредък за 2017 година от 6.9% и държавното управление чака растеж от 5.5% за тази година и 5.7% за идната 2019 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР