Румънското правителство ограничи до едва 15 гранично-пропускателните пунктове, през които

...
Румънското правителство ограничи до едва 15 гранично-пропускателните пунктове, през които
Коментари Харесай

Румъния затяга граничния контрол върху вноса на отпадъци

Румънското държавно управление ограничи до едвам 15 гранично-пропускателните пунктове, през които рециклируемите боклуци могат да бъдат внасяни в страната, оповестява Romania Insider. Според министът на околната страна Танчос Барна, " Румъния не може да бъде сметището на Европа ".

Решението на управляващите идва след дълга серия от нерегламентиран импорт на боклуци. Нелегална боклук беше видяна на границата няколко пъти тази година и това докара до неодобрение на хоратаи рецензии от страна на Европейски Съюз.

" Ние ще ограничим до 15 граничните пунктове, от които както отпадъците, по този начин и суровините за рециклиращата промишленост ще могат да влизат в страната. Освен това, ще създадем база данни за фирмите, които имат право да внасят тези материали в Румъния ", акцентира министърът на околната среда.

Вносът, който не е регистриран ще бъде върнат в страната му на генезис незабавно, а легалният ще бъде проследяван в действително време до дестинацията на превозване.

Това лято румънската гранична полиция спря на пункта Гюргево 21 тона пластмасови боклуци, транспортирани от български жител от Гърция към Румъния. Български жител на 53 години е превозвал 21 210 кг пластмасови боклуци от Гърция за комерсиално сдружение в окръг Илфов, покрай Букурещ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР