Румънското правителство одобри в четвъртък споразумение с Република България за

...
Румънското правителство одобри в четвъртък споразумение с Република България за
Коментари Харесай

Ферибот Гюргево-Русе одобрен от Букурещ

Румънското държавно управление утвърди в четвъртък съглашение с Република България за разкриване на фериботен граничен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница, предадоха организация Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

Споразумението сред държавното управление на Румъния и държавното управление на Република България за разкриване на интернационален фериботен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница бе подписано в Букурещ на 29 април 2022 година, напомня Аджерпрес, като се базира на държавно прессъобщение.

Нормативният акт планува основаване на нов граничен контролно-пропускателен пункт при Гюргево-Русе за транспорт на транспортни средства и пасажери с ферибот.

" Създаването на нов граничен контролно-пропускателен пункт е обосновано от усилването на трафика на съществуващия граничен контролно-пропускателен пункт сред Гюргево и Русе, както и от увеличението на времето за изчакване и усложненията ", показва румънското държавно управление.

Граничният контролно-пропускателен пункт ще бъде открит, откакто двете страни обезпечат подобаващата инфраструктура, както и съответните механически средства и материали, съоръжение и личен състав, се показва още в прессъобщението на румънското държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР