Румънският вицепремиер Дан Барна предлага серия от мерки за увеличаване

...
Румънският вицепремиер Дан Барна предлага серия от мерки за увеличаване
Коментари Харесай

Румъния: Томбола за ваксинираните, забрани за неваксинираните

Румънският вицепремиер Дан Барна предлага серия от ограничения за увеличение на броя на имунизираните лица, в това число ограничавания за неимунизираните при посещаване в моловете и образуване на лотария за поощряване на имунизацията в селата, оповестява уеб сайтът Зиаре.

Дан Барна беше запитан от публицисти през днешния ден дали се разисква въвеждането на някакви облекчения за имунизираните или ограничавания за неимунизираните. Той удостовери, че на съвещание на обединението тази седмица са разисквани разнообразни разновидности, съобщи NOVA. " Ясно е, че би трябвало да предложим ограничения по модела на другите европейски страни, с цел да продължим да насърчаваме имунизацията ", уточни Барна, като означи, че някои страни към този момент са обвързали достъпа до някои неналожителни услуги с имунизацията.

" Например ходенето на мол през уикенда, което е неналожителна услуга, да бъде обвързано с осъществена имунизация, т.е. имунизираните лица да могат да вървят в мола през уикендите, а останалите - през седмицата ", уточни вицепремиерът.
Той сподели още, че се обмисля опцията за образуване на томболи в селата, премиите от които да бъдат земеделска техника, с цел да се насърчи имунизацията измежду селското население.

Барна подсети също по този начин, че Народното събрание към този момент е одобрил закон, който дава по един свободен ден за всяка сложена доза от имунизацията. " Ако желаеме да не се връщаме отново към интервала на рестриктивните мерки, които ни изтезаваха толкоз доста, е належащо да се имунизираме ", акцентира Дан Барна. Според данни от през вчерашния ден в Румъния са сложени 9 281 707 дози ваксина на 4 918 657 души, от които 4 762 837 са със приключена скица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР