Румънският премиер Николае Чука подаде оставка. Това съобщи самият той

...
Румънският премиер Николае Чука подаде оставка. Това съобщи самият той
Коментари Харесай

Румънският премиер Николае Чука подаде оставка, ще предаде щафетата на наследника си Марчел Чолаку

Румънският министър председател Николае Чука подаде оставка. Това заяви самият той преди минути на конференция в Министерския съвет на площад " Виктория " в Букурещ, представен от Българска телеграфна агенция. Съставът на новия кабинет ще стане явен до края на тази седмица.

“С края на стачката през днешния ден пристигна моментът да приключа мандата си като министър-председател и да се реализира процедурата за ротация на държавното управление ”, съобщи Николае Чука. 

Новият кабинет на Марчел Чолаку би трябвало да встъпи в служба в четвъртък. До тогава президентът Клаус Йоханис ще назначи сегашния министър на правораздаването Каталин Предою за краткотраен министър-председател, съгласно източници на телевизия Диджи 24.

Ротирането на премиерския пост в Румъния трябваше да се случи на 26 май, само че се отсрочи, след началото на стачката на учителите, която стартира на 22 май.

Решението за преустановяване на протестните дейности беше взето след съвещания с водачите на синдикалните организации - Федерацията на синдикатите в образованието " Спиру Харет " и Федерацията на синдикатите в образованието. Учениците ще се върнат в клас от на следващия ден.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР