Румънският премиер Михай Тудосе заяви в края на заседание на

...
Румънският премиер Михай Тудосе заяви в края на заседание на
Коментари Харесай

Румънският премиер: Преструктурираме правителството в края на месеца

Румънският министър председател Михай Тудосе съобщи в края на съвещание на Националния изпълнителен комитет на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) през днешния ден, че преструктуриране на държавното управление няма да бъде направено през днешния ден, само че той не се отхвърля от концепцията и ще я предложи на идващото съвещание на управлението на партията, съобщи Аджерпрес.

" Преструктурирането няма да стане през днешния ден. Представих предлагането. Ще бъде разисквано на съвещанието на Националния изпълнителен комитет в Яш, което ще се състои в края на този месец ", уточни министър председателят.

Според осведомителния уебсайт Зиаре препоръчаното от Тудосе преструктуриране на кабинета може да включва обединение на министерството на водите с това на околната среда, на енергетиката с стопанската система, на туризма с младежта и спорта, на министерството за румънците от целия свят с това на външните работи и на образованието с науката.

На днешното съвещание, определяно от медиите като " основен конфликт " сред премиера Михай Тудосе и водача на СДП Ливиу Драгня, се очакваше също да бъдат разисквани промени в устава на СДП и вероятно привикване на ексклузивен конгрес, на който да бъде определено ново управление на партията.

Източници, близки до премиера Михай Тудосе, обявиха, че той би желал групово управление на СДП, в което да влизат значими локални водачи, до определянето на дата за ексклузивен конгрес, а ръководителят Ливиу Драгня да бъде отхвърлен до провеждането на вътрешни избори.

На днешното съвещание бе решено сенаторът Йоан Денеш да бъде препоръчан за министър на водите след оставката преди дни на досегашния министър Дойна Пана.

Следващото съвещание на Националния изпълнителен комитет на СДП ще се състои на 28 януари в североизточния град Яш, показва Зиаре. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР