Румънският филиал на американския технологичен гигант Google откри нов офис

...
Румънският филиал на американския технологичен гигант Google откри нов офис
Коментари Харесай

Google отваря нов офис в Букурещ

Румънският филиал на американския софтуерен колос Гугъл откри нов офис в Букурещ, като по този начин районния екип се разраства до 350 души. Новото пространство се намира в постройката Unirii View в центъра на Букурещ и в него работят 50 души, гласи прессъобщение на компанията.

В момента екипът на Гугъл в Букурещ проектира и създава планове, свързани със здравословен метод на живот, потребителски услуги на американска компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit, проучвания и решения за облачна инфраструктура.

След поглъщането от Гугъл на американската компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit Румъния стана най-големият център за разработка на Гугъл за портативни устройства в Европа, Близкия изток и Африка.

Инвестициите на Гугъл в Румъния обгръщат просветителни планове посредством семинари, предлагани в партньорство с румънски университети, съвещания по цифровизация за дребни и междинни предприятия (МСП) и поддръжка за започващи компании посредством инкубатори, ускорители и други специфични събития.

Гугъл откри първия си румънски офис в Букурещ през 2010 година и работи там посредством дъщерното си сдружение Гугъл Bucharest, което регистрира 2,45 милиона $ чиста облага през 2021 година, съгласно данни на финансовото министерство.

Филиалът в Букурещ е един от над 70-те клона на Гугъл допълнително от 50 страни, където работят над 139 000 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР