Румънските власти въвеждат нова мярка за пристигащите от България, считано

...
Румънските власти въвеждат нова мярка за пристигащите от България, считано
Коментари Харесай

Румъния въвежда нови мерки за влизащите от България


Румънските управляващи вкарват нова мярка за идващите от България, считано от 12 септември, оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Букурещ при влизане в Румъния българските жители, които показват негативен резултат от PCR тест, ще могат да обитават в страната най-много до 3 дни (72 часа).

Останалите условия остават без смяна: с изключение на с PCR тест, в страната от България се позволяват без 14-дневна карантина имунизираните или преболедували COVID-19 с нужните документи, децата до 6-годишна възраст в това число, както и директно преминаващи, само че при изискване, че изоставен Румъния в границите на 24 часа от влизането им.

Подробна информация е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “ на https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/romania.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected].
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР